Paloturvallisuus - Pidetään alkusammtuskalusto kunnossa!

Presto käsisammuttimet

Kaikki Presto käsisammuttimet ovat CE-merkittyjä ja ne valmistetaan EN 3-standardin vaatimusten mukaisesti modernissa tuotantoyksikössä Ruotsin Katrineholmissa.

Presto pyrkii tekemään tuotteistaan mahdollisimman ympäristöystävällisiä ja yhtenä painopisteenä viime vuosien tuotekehityksessä on ollut minimoida käytettävien sammutusaineiden ympäristövaikutuksia.

Yleisimpien käsisammutintyyppien eli vaahto-, jauhe- ja hiilidioksidisammuttimien lisäksi Preston tuotevalikoimaan kuuluu myös erikoissammuttimia kuten rasvapalosammuttimet ja harjoitusvesisammuttimet. Omat tuotantoyksiköt mahdollistavat sen, että Presto pystyy kontrolloimaan tuotteen koko valmistusprosessin aina valmiiseen tuotteeseen saakka. Tämä lisää Preston joustavuutta ja antaa mahdollisuuden mukautua nopeasti vastaamaan asiakkaiden ja markkinoiden toiveita.

Presto merkitsee laatua ja turvallisuutta. SP:n (Ruotsin testaus- ja tutkimuslaitos) ja Preston omat testit ovat osoittaneet, että jauhe-, vaahto- ja nestesammuttimet joiden täytös on 6 kiloa / 6 litraa tai enemmän tulisi aina varustaa ylipaineventtiilillä. Ylipaineventtiili estää sammuttimen säiliöpainetta nousemasta hallitsemattomasti lämpötilan voimakkaan kohoamisen yhteydessä. Kaikki Presto sammuttimet 6 kilosta / 6 litrasta alkaen ovat varustettu ylipaineventtiilillä.

Eurooppalainen standardisarja EN 3
Eurooppalainen standardisarja EN 3 määrittelee, miten käsisammuttimet on valmistettava, testattava ja luokiteltava. Kaikki Preston valmistamat käsisammuttimet täyttävät EN 3 standardisarjan asettamat vaatimukset.

Alkusammutus-videoilta näet miten eri sammuttimet toimivat ja käyttyvät palonsammutuksessa.